ارتباط شیردهی با بیماری های قلبی عروقی

ارتباط شیردهی با بیماری های قلبی عروقی
22 اردیبهشت 1397 10 دقیقه
اشتراک گذاری:

شیردهی با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی در ارتباط است

مادرانی که فرزندانشان را از شیر خود تغذیه کرده اند، کمتر دچار بیماری های قلبی عروقی می شوند. این نتیجه مطالعه ای است که در مدت 8 سال بر روی حدود 300 هزار زن چینی انجام شده است. در این پژوهش مشخص شد که شیردهی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را تا بیش از 10 درصد کاهش می دهد. میانگین سن زنانی که در این مطالعه شرکت کرده بودند حدود 50 سال بود و این افراد هیچ گونه سابقه بیماری های قلبی عروقی نداشتند.
شیردهی نه تنها خطر بیماری های قلبی عروقی را در مادران کاهش می دهد، بلکه از بروز اختلالات دیگر نظیر سکته مغزی نیز پیشگیری خواهد کرد. به طور کلی در این مطالعه مشخص شد که به ازای هر 6 ماه شیردهی خطر ابتلا به سکته مغزی حدود 3% و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی حدود 4% کاهش می یابد. کاهش خطر ابتلا به این اختلالات در صورت شیردهی بیش از دو سال تا 17% در مورد سکته مغزی و 18% در مورد بیماری های قلبی عروقی نیز می رسد.

شیردهی چگونه باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود؟

هنوز به طور دقیق مشخص نشده است که چرا شیردهی باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی در مادران می شود. با این وجود برخی از محققان معتقدند که تنظیم مجدد سوخت و ساز بدن مادر پس از زایمان می تواند علت آن باشد. درواقع مادر در دوران بارداری برای حفظ سلامت جنین و آماده شدن برای شیردهی چربی بیشتری ذخیره می کند. در مقابل در دوران شیردهی با سرعتی بیشتر و به طور کامل این چربی را مصرف می کند. از طرفی مادران در دوران بارداری در راستای حفظ سلامت جنین  سبک زندگی سالم تری را در پیش می گیرند. گرچه نیاز به شواهد بیشتری هست اما می توان این عوامل را در کاهش ریسک بیماری های مختلف نظیر سکته مغزی و بیماری های قلبی عروقی مؤثر دانست.